©onfraFoto – Frank van Leeuwen

Waterpolo

Teamsport voor mini's tot senioren

Het waterpolo wordt tegenwoordig beoefend in een samenwerkingsverband (startgemeenschap) met andere verenigingen onder de naam Waterpolo Den Haag. De startgemeenschap traint en speelt in het Hofbad in Den Haag.

Waterpolo Den Haag heeft vier herenteams, twee damesteams en twee jeugdteams onder de 15 en 17 jaar in de competitie spelen. Het eerste damesteam  en het eerste herenteam komt uit in de eerste klasse beide van de landelijke competitie. De jeugd speelt op het hoogste niveau: Eredivisie. De overige, lagere, teams van onder de 11 jaar tot onder de 19 jaar zijn ondergebracht bij Waterpolo Residentie.

Minipolo

Voor de jongste waterpolo speel(st)ers heeft H.Z. Zian zijn eigen Minipolo. Minipolo is waterpolo voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 7 jaar. Het speelveld en de doelen zijn wat kleiner dan bij het waterpolo voor de oudere spelers. Je leert op een speelse wijze technieken die van belang zijn bij waterpolo. Het leuke van waterpolo is dat het een teamsport is, we nemen eens per maand deel aan een toernooi in de regio waarbij je onderlinge wedstrijdjes tegen andere teams speelt.

Waterpolo is een gezonde sport waar je sterk van wordt en het risico op blessures is veel kleiner dan b.v. bij voetbal. Trainingen en wedstrijden gaan altijd door, want het speelveld wordt nooit afgekeurd wegens slechte weersomstandigheden. Kom een keertje kijken op de trainingen in Houtzagerij of Overbosch. Proef trainen is vrijblijvend.

Vragen? stuur een mail aan:

Zwembad Overbosch Vlaskamp 3, 2592 AA Den Haag Ov: tram 6, bus 24
Dinsdag: 18.30 - 19.15 uur Minipolo
Bereken het volgende: 3 plus 4.
  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad