Praat praatje: Bestuur en waterpolo aan de top

Het bestuur bedankt

In maart ontvingen alle vrijwilligers een zeer handige vormgegeven rugzak. Het product van ‘Arena’ met HZZIAN-logo werd speciaal gemaakt voor alle mensen die de club door de moeilijke coronaperiode hebben geholpen. Op deze bijzondere wijze betoonde het bestuur zijn erkentelijkheid voor alle steun. Ook op een andere wijze werd stilgestaan bij de verdiensten van vrijwilligers. Op zondag 10 april werden in een gezellig Haags etablissement Fred Elbers en Gerard Wennen met partners door het bestuur gefêteerd. Voorzitter Ron Verroen bedankte Fred voor het vele belangeloze werk dat hij als ledenadministrateur verzette. „Je hebt de hele ledenadministratie op een voortreffelijke wijze op orde gebracht en daarvoor is HZZIAN je ongelooflijk dankbaar” speechte Ron. Met Gerard was het een ander verhaal. Twee jaar geleden ontving hij een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als poloscheidsrechter en initiatiefnemer van het minipolo. Bij deze gelegenheid schetste ik de langlopende procedure die de aanvraag van zo’n lintje behelst. In dit geval was dat drie jaar, want Ron benaderde mij al in 2017 met de vraag of ik de aanvraagprocedure voor Gerard voor mijn rekening wilde nemen. Vervolgens zaten er vanwege Corona nog eens twee jaar tussen Gerards officiële huldiging en de bijeenkomst met het bestuur!

Ook op sportief vlak valt er het nodige te melden. Zo werden de vrouwen kampioen van de eersteklasse. Anton Heiden en zijn team besloten echter van promotie af te zien aangezien de basis van het Haagse vrouwenpolo te smal is om de stap naar de hoogste divisie te kunnen maken. Zo jammer, maar wel tekenend voor de status van het vrouwenpolo. Bij de mannen lagen de zaken anders. Die zouden zich, na een wisselend verlopen seizoen, mogelijk nog kunnen handhaven in de eredivisie. Doordat een stel oude rotten halverwege het seizoen meldden het rustiger aan te willen doen werd ook de basis bij de mannen te smal om het avontuur in de eredivisie voort te zetten. Dus besloten scheidend coach Mark van Engelen en zijn team om vrijwillig naar de eersteklasse terug te treden. Ook heel jammer maar zeer begrijpelijk.

 

 

 

 

 

 

Bezoek Onderwaterfotograaf

Op zondag 7 november 2021 mocht ik weer aanwezig zijn tijdens de ouder-en-kind zwemlessen in de Escamphof. Ik kom nu al 10 jaar begin november foto's maken en iedere keer is het weer een feestje. Leuk om regelmatig bekende gezichten te zien bij de kinderen, hun ouders en de lesgevers van HZ-Zian, geweldig. Ik kom in heel veel zwembaden en kan gerust zeggen dat de meeste kinderen erg vrij zijn in het water. Geweldig om te zien en onderwater te mogen vastleggen. Tot volgend jaar!  

Groet Monique Hassink www.FotograafOnderwater.nl 

 

 

 

 

Dames Waterpolo Den Haag kunnen weer los.

Ze moesten anderhalf jaar wachten maar dit seizoen kunnen de Haagse polovrouwen ouderwets los gaan. Ook de teruggekeerde doelvrouw Larissa Kuijpers popelde om in de competitiewedstrijden weer in serieuze actie te komen.

„De coronaonderbreking vorig jaar was voor ons allemaal een flinke klap. Natuurlijk snapten we dat de competitie onder die omstandigheden niet verder kon maar we hadden zo’n zin om weer met elkaar te kunnen spelen. En dan zoiets”, blikt ‘Lars’ terug. De 30-jarige keepster moest na haar terugkeer naar Den Haag onevenredig lang wachten om weer met haar Haagse vriendinnen samen te kunnen spelen. De docent aan het MBO Rijnland maakte na haar carrière bij HZZIAN namelijk uitstapjes naar ZPBBarendrecht, het Barcelonese Mediterrani en Donk. Maar nu ligt ze weer bij het Haagse collectief onder de lat.

„De jaren bij die topclubs had ik niet willen missen. Maar alles is relatief. Doordat Mediterrani de kwalificatie Europacup niet haalde werd m’n contract niet verlengd en kwam ik naar Nederland terug. Plaatsen ze zich in de herkansing alsnog en of ik terug wilde komen. Maar toen had ik hier alweer een baan, dus jammer. Ik ben achteraf blij dat ik weer bij m’n oude vriendinnen terug ben. Den Haag is een onwijs gave club waar, als het moeilijk wordt, altijd weer mensen opstaan om de boel overeind te houden. Zo verzorgde Emilie van Zeggelaar tijdens de Lock down onlinetrainingen, zodat we in conditie bleven en nog onderling contact hadden.” De gewilde sluitpost is optimistisch over de Haagse kansen in de eerste klasse. Ze verwacht dat het team van coach Anton Heiden hoog in het linker rijtje zal eindigen. „De meeste tegenstanders ken ik overigens niet want er zijn inmiddels veel nieuwe speelsters actief. Overigens goed voor het Nederlandse polo” vindt ze.

„Ons team is een mix van zeer ervaren meiden en enkele nieuwkomers. Zo stroomde Sarah van der Lem door uit het tweede en IS Sytske van der Laan over van D’Elft. Zij brengt wat extra's voor het team, dus daar heb je wat aan.” Ook ziet ‘Lars’ de terugkomst van Lottie Verhagen verwachtingsvol tegemoet. „Ze komt uit Zwitserland en woont nu in een kamer in Den Haag. Met haar erbij hebben we een heel leuk team met mogelijkheden. We zullen zien of het allemaal werkt zoals bedoeld.”

 

Geld en Sport

Sport en geld vormen geen gelukkig huwelijk. Dat overpeinsde ik bij de recente nieuwsberichten over matchfixing (tennis en voetbal), de enorme transfersommen die op de hoofden van voetballers staan, het doordrukken van de Olympische spelen in Japan (met een zesde plaats voor de oranje polovrouwen).

Sport is ooit ontstaan als een vorm van vrijetijdsbesteding. Je kon je dagelijkse sores even opzij zetten door bijvoorbeeld met gelijkgestemden rondjes te rennen, tegen een bal aan te trappen, in het water te duiken en met latten onder van een berg af te roetsjen. Toen er competities ontstonden ging het om de prijzen. Wie het eerste aankwam, een tegenstander versloeg of met zijn team bovenaan het lijstje eindigde mocht zich kampioen noemen. Je kreeg een lauwerkrans of een medaille en tot zover niets aan de hand. Totdat zakenlui in de smiezen kregen dat er met sport ook goed geld viel te verdienen. Niet alleen in het illegale gokcircuit, maar je kon ook gewoon een ploeg kopen als investering. Die kon je vervolgens ook weer met winst van de hand doen. Aan het organiseren van evenementen viel eveneens een hoop te verdienen. Zie bijvoorbeeld het IOC, dat z’n kas spekt met de inkomsten van de Spelen.

 

Ego’s

Een ander aspect vormen de ego’s en ambities van bestuurders en coaches, die een substantiële rol spelen bij de commerciële vervuiling van de sport. Je moet en zal kampioen worden met je team, koste wat kost. Want je reputatie staat immers op het spel? Dus koop je spelers voor idiote bedragen. In de eredivisie bij het waterpolo, zie je ook dat vermogende clubs in gehaalde spelers investeren. Zoals het Borculose BZC, dat onlangs zonder te blozen vier Hongaren aan het met een Slowaak, Bulgaar en Serviër gevulde team toevoegde. Daarbij lijkt het zo te zijn dat, wanneer je een buitenlander aantrekt, er minimaal een huis en een baan aangeboden moeten worden. Sponsoren staan garant voor de investering die ertoe moeten leiden dat de ploeg richting titel dan wel Europacup gestuwd wordt. Of dat goed voor het Nederlandse polo is valt te bezien. Vertrekt zo’n aanwinst, dan valt er een gat. En doordat plekken door aangetrokken spelers worden bezet kan de jeugd, zo daarin al wordt geïnvesteerd, niet doorstromen. Dus op termijn zal blijken dat die ontwikkeling onze sport geen goed doet. Een club is niet van poenscheppers maar van de leden en de supporters. En die zijn er voor om hun kluppie te steunen. In goede en slechte tijden én dus ook financieel. De lasten van wanbeleid kan en mag je niet op de burger afschuiven. Desnoods begin je met de club van voren af aan. Hoe dat moet kun je van het Haagse polo leren.

 

Waterpolo Den Haag

Waterpolo Den Haag is dit tweede seizoen eredivisie begonnen zonder de gestopte Kjell Wansleeben. „We krijgen het sowieso zwaar maar zonder Kjell, altijd goed voor een trits treffers, wordt het extra lastig” weet Mark van Engelen. De Haagse coach, die aan zijn achtste seizoen bij de ‘Ooievaars’ begint, ziet het tweede jaar in de hoogste divisie met enige zorg tegemoet. „Wij hebben geen aanwas en zijn een schutter kwijt. Zonder sponsor heeft Den Haag weinig te makken en is dus op de transfermarkt oninteressant. Zet dat af tegen teams die blijkbaar met geld kunnen smijten en de ene na de andere buitenlander binnenhalen, dan zie je dat de krachtsverhoudingen behoorlijk scheef gaan lopen. Wij moeten het met de vaste ploeg rooien en dat is natuurlijk prima. Maar je wilt toch meekomen op het hoogste niveau en dan is het wel zuur dat je financieel geen potten kunt breken.” Aan de vooravond van het seizoen zet de coach de Haagse opties op rij. „De nummers dertien en veertien degraderen rechtstreeks, dus daar wil je niet bij zijn. Nummer twaalf speelt straks promotie/degradatiewedstrijden en ook die positie moeten we zien te vermijden. Het zal er om spannen wie straks in de gevarenzone terecht komt” oppert de doorgaans optimistische Hagenaar, het wordt zeker niet makkelijk voor ons maar we gaan het zien. Het blijft wél waterpolo natuurlijk.”

Feestelijk moment zwembad/theater de Regente

Afgelopen vrijdag 24 september was er in de Regentes een feestelijk moment, wat door Corona een aantal maanden was uitgesteld. De Regentes bestaat dit jaar 100 jaar. Zian wordt ook in dat jaar opgericht en gaat al gelijk daar zwemmen. Het is het eerste en grootste overdekte zwembad in Europa, dan nog met een kuip van 32 meter. In 1937 wordt het muurtje geplaatst tussen het kikkerbadje en het diepe en is het een volwaardig door de KNZB goedgekeurd 25 meter wedstrijd bad geworden.

Het feestelijk moment is georganiseerd om de vele medewerkers en sponsors te bedanken voor al het werk wat afgelopen periode is geleverd. Dit heeft o.a. geresulteerd in een nieuwe multifunctionele tribune in de grote zaal en deze kan eenvoudig in verschillende standen gezet worden.

Zoals bekend heeft documentalist Bert Alers een boek geschreven: “Van water naar theater” en naar aanleiding van het aanleveren van veel beeld materiaal is er toen de vraag gesteld: Kan er geen blijvende expositie georganiseerd worden voor en door de zwemverenigingen die altijd in de Regentes gezwommen hebben. Nu dit is inmiddels met ja beantwoord. Op de hoge tribune onder de klok is een ruimte beschikbaar gesteld en in de gang achter de oude kleedhokjes zijn de verouderde foto’s vervangen een uitgebreid voor deze expo. Daar is weer veel Zian materiaal naar toegegaan, zoals bekers, medailles en foto’s. Daarvoor moest een keuze gemaakt worden uit ca 12 verhuisdozen met bekers en ca 25 kg medailles die van H.Z.ZIAN in de opslag staan. Een behoorlijke klus.

De Nieuwe Regentes gaat in het kader van de jaarlijkse monumenten dagen maandelijkse rondleidingen organiseren. Houd dat in de gaten indien je interesse hebt, de info is heel divers en vol verrassingen. Bij theater bezoek kan je best even gaan gluren, zoek dan even contact met een medewerker.

 

H.Z.ZIAN bestaat vanaf 29 november 2021 110 jaar

2021 Is voor H.Z.ZIAN een belangrijk jaar en wel omdat de vereniging dan 110 jaar bestaat. Het bestuur is van plan om in 2022 het 111 jarig bestaan te vieren. Heb je ideeën voor jubileum activiteiten of wil je daar een steentje aan bijdragen neem dan contact op met bestuur@hzzian.nl.

Het is misschien wel interessant voor de leden van nu om iets te weten over de historie van hun fusie vereniging. Wel:

H.Z.ZIAN is een fusie van HZ&PC (Haagse Zwem en Polo Club), Zian (Zwemmen is altijd nuttig) en Vitesse.
 
HZ&PC is opgericht op 29 november 1911 met als eerste bestuursleden voorzitter Karel van Kappen, secretaris/penningmeester Gerrit Lecointre en materiaal commissaris E.P. Mahon. In 1913 werd er ook een speciale dameszwemclub opgericht onder de naam H.D.Z.&P.C. Logischer wijs werd deze ondergebracht bij/in H.Z.&P.C. Mevr. Hankes-Drielsma was daar een belangrijk initiatiefneemster in. De verenigingen ging zwemmen in het eerste en grootste overdekte zwembad van Nederland de Mauritskade en wel in het latere dames bad (1897). Dit bad had toen nog geen wedstrijdmaten, daarom ging de wedstrijdploeg zwemmen in de Regentes om in 1937 terug te keren naar de Mauritskade door de oplevering van het wedstrijdbad.
Zian is 11 jaar later opgericht en wel vanuit de Postchèque- en Giro Dienst en dat werd een feit op 4 oktober 1922. Hier was Bob Loeven de grote initiatief nemer met secretaresse mej. J.H.Bulthuis. Zian startte in het zojuist geopende zwembad de Regentes en breidde ook in 1937 uit naar het nieuwe opgeleverde Bosbad. Zian werd toen de grootste zwemclub van Nederland.
De derde fusievereniging is Vitesse opgericht op 5 mei 1930 met de naam HUS (Houdt U Sterk) vanuit de HUS broodfabriek. Hier wordt Hr. J.W.Leliveld tot voorzitter gekozen. Op initiatief van toenmalig penningmeester N.K.Verwaijen werd per 1/1-1946 de naam HUS vervangen door Vitesse en zwemt dan in de Mauritskade. Ook in die tijd heeft de Gemeente het financieel moeilijk en dat resulteert in het verhogen van de zwembadhuren. Er is ook een enorme versnippering op zwemgebied in Den Haag. Op initiatief van ZIOS voorzitter Roel Praat (vader van onze journalist Jos) gaan de 13 Haagse zwemverenigingen (AVZV-DES-DVZ-dieHaghe-HZ&PC-RZV-SNA-Swift-Vitesse-WSZ-Zian-ZCR-ZIOS) met elkaar in gesprek over een mogelijke samenwerking. Uiteindelijk besluiten Zian, Vitesse en ZCR om verder te praten over een fusie. ZCR haakt dan toch nog af, maar komt er in 1972 per
1 augustus wel een fusie tot stand van Zian met Vitesse onder de naam ZIAN/VITESSE. Deze combinatie krijgt ook de goedkeuring van de KNZB. De drijvende krachten zijn de voorzitters Schouten en Schaddenhorst.
> >
Eind jaren 80 zijn er in kring den Haag toch nog zo’n 35 zwemverenigingen met totaal zo’n 19000 leden met nog steeds een behoorlijke versnippering, waardoor het overleven steeds moeilijker wordt. Bij HZ&PC loopt plotseling de hele heren waterpolo afdeling leeg, dat was het signaal van het HZ&PC bestuur om toenadering te zoeken met ZIAN/VITESSE om tot samenwerking te komen en dat lukt onder de bezielende leiding van de voorzitters Aad Oudt en Freek van de Belt. Per 1 mei 1987 opereert deze topsportvereniging onder de naam H.Z.ZIAN en is op dat moment ook weer de grootste zwemvereniging van Nederland. In nagenoeg alle baden van Den Haag, Voorburg en Rijswijk wordt er getraind en opgeleid voor o.a. de zwemdiploma’s A, B,C en de 3 zwemvaardigheid diploma’s inclusief de bijbehorende stikkers, totaal zijn dat zo’n 24 diploma’s. Het 100 jarig bestaan in 2011 (gevierd in Madurodam) was een reden om een nieuw logo in te voeren.
>
Maar de zwem- en polo wereld in Den Haag blijft in beweging vanwege het teruglopend ledenbestand bij nagenoeg alle verenigingen o.a. door het aanbod van veel andere sporten en door het gebrek en prijs aan het juiste badwater, waardoor leden door de hele stad moeten reizen of trainen op onmogelijke tijdstippen. Dat resulteert in het oprichten van de startgemeenschap “Water Polo Den Haag” , waar CWP, DSZ, H.Z.ZIAN en ZCR in meedraaien met hun beste leden om toch nog op hoog niveau polo te kunnen presteren. WPDH zwemt in het Hofbad in Ypenburg.
 
Wat zijn dan tenslotte die topsport resultaten van H.Z.ZIAN …….. ?
- Landskampioen waterpolo: 11 x de dames en 17 x de heren,
- 5x Europacup heren,
- 5 x KNZB beker heren.
- 22 polo (inter)nationals,
- 32 recordzwemmers,
- Een enorme hoeveelheid zwemtitels en zwemrecords.
- 12 kampioenschappen bij het schoonspringen op de 1 en 3 meter plank
- 59 leden hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen, waaronder 2 polocoaches, 3 zwemcoaches, 3 poloartsen en 2 poloscheidsrechters.
 
 
Wil je nog meer weten, vraag dan het “Jubileumboek 100 jaar H.Z.ZIAN “ aan.

Afsluitende zwemles voor de zomervakantie

Omdat het bijna zomervakantie is zullen willen wij vanuit H.Z.ZIAN dit met een feestje afsluiten.
Dit gaan we doen door in de lessen van 10 juli tot 16 juli alleen maar spelletjes te organiseren waarbij ze op een geweldige manier in het water bezig zijn.
Zet voor deze week je feestmuts op en kom er een gezellige afsluitingszwemles van maken voordat iedereen op vakantie gaat.

Na afloop krijgen alle kinderen een kleinigheidje mee.

 

H.Z.ZIAN krijgt licentie

Eerste Erkende Zweminstituten Internationale Zwemdiploma’s krijgen licentie, waaronder H.Z.ZIAN.
 
Op donderdag 12 en vrijdag 13 november jl. zijn de eerste licenties uitgereikt. Uit handen van Richard en Marlies (ENVOZ), ontvingen Richard Timpen, Betty van Vossen, Ronny Cocchi, Sanne Hemelaar en Danielle Pronk een gedrukt en digitaal licentiebewijs.
 
De organisatie die een ENVOZ Licentie Erkend Zweminstituut Internationale Zwemdiploma’s heeft, staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zij biedt de nodige handvatten zodat zwemmen aan iedereen geleerd kan worden. Deze kwaliteitsstempel geeft ouders daarom zekerheid dat ze met een professioneel en erkend zweminstituut afspraken maken.

De Nieuwe Regentes

 

Spreid, sluit! Oh wat kijken we hiernaar uit! Zaterdag 25 april, 17.00 uur, de première van de documentaire die Omroep West over De (Nieuwe) Regentes maakte: Van Water naar Theater. Natuurlijk te zien bij Omroep West.

Zet 'm in je agenda want het is een prachtige document geworden met unieke beelden en bijzondere verhalen. De documentaire is na de première overigens nog 24 uur lang ieder uur te zien op Omroep West.

In de Haagse Weimarstraat vlakbij het Regentesseplein staat een prachtig art-deco gebouw. Verscholen tussen de woonhuizen en winkels vind je hier theater De Nieuwe Regentes. Een theater voor en door de buurt. In eerste instantie zou je niet denken dat achter deze smalle voorgevel een theater schuil gaat. Een gebouw met een lange en rijke historie. Nu komen hier theatergezelschappen, dansers, poëten en muzikanten. Maar wist je dat dit ooit het domein was van schoonspringers, waterpolo-ers, winnaars en verliezers? Overleven in het water, mysterieuze badhokjes en tegeltjes waar je over uit gleed als je te hard rende. In de beginjaren was dit de grootste overdekte badinrichting van Europa. Hier moest je als Haagse jongen of meisje zijn om je zwemdiploma’s te halen. Al dan niet gekleed het water in, met een strenge badmeester aan de kant. Een plek waar zwemrecords sneuvelden, waar je met je bibberbenen op de duikplank stond of met een glimlach op je gezicht na je eerste kus in het badhokje. Een gebouw waarin heel Den Haag zijn baantjes heeft getrokken of een stortbad nam.

In de documentaire 'Van Water naar Theater' halen we herinneringen op aan 100 jaar rijk verleden met de hoofdrolspelers van toen en nu. Met zwemkampioenen Ria van Velsen en Wieger Mensonides, badmeesters Ted Jorritsma en Donald Duk en sportverslaggever Jos Praat laten we oude tijden herleven. Maar ook met actrice Guusje Eijbers, die met haar vooruitziende blik wist dat dit een theater moest worden toen de deuren van het zwembad sloten in 1995.

Deze documentaire wordt uitgezonden ter ere van het 100-jarig bestaan van De Regentes in april 2020. Kijk voor meer jubileumactiviteiten op www.denieuweregentes.nl

Zie hier het Promofilmpje:
https://www.facebook.com/DeNieuweRegentes/videos/2542983016014050/

Overlijden Bep van den Berge - Klazinga

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van Bep van den Berge - Klazinga. Bep was een clubicoon in het wedstrijdzwemmen en waterpolo en later als trainer van de wedstrijdploeg. Bep heeft veel bijgedragen aan de successen van Zian, /Vitesse en later H.Z.ZIAN. We zullen haar missen en herinneren als een geweldige vrouw. We wensen haar familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Nieuwe penningmeester

H.Z.ZIAN is een grote zwemvereniging in de Haagse regio met een rijke historie. Zwemlessen en waterpolo zijn onze belangrijkste activiteiten. Als opvolger van de huidige functionaris Heeft H.Z.ZIAN een penningmeester ingaande het boekjaar 2019. De penningmeester maakt deel uit van het bestuur en bepaalt mede het (financiële) beleid van de vereniging.
 
Op de buitengewone algemene ledenvergadering van 25 september 2019 is Mw Annemieke Stap-Vergeer benoemd als penningmeester. Ingaande 1 oktober volgt zij Caroline Boonstra op.
 
Wij willen Caroline onwijs bedanken voor haar werkzaamheden afgelopen periode, wij als club zijn dankbaar voor haar inzet.
En verwelkomen Annemieke van harte als penningmeester.
 

H.Z. Zian op kamp 2020

In mei is het zover: alweer het vierde H.Z.Zian Jeugdkamp! Na het succesvolle kamp van vorig jaar, hebben we besloten het kamp dit jaar weer in het Hemelvaartsweekend plaats te laten vinden. Dat is dit jaar het weekend van 21 t/m 24 mei en dit jaar gaan wij naar Voorschoten! Dit is de uitgelezen kans om de kinderen een paar dagen te laten genieten van leuke activiteiten met verenigingsgenoten. Tijdens dit kamp zorgt een groep enthousiaste begeleiders dat uw kind een onvergetelijke tijd heeft!
 
Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging. Wil uw zoon of dochter ook mee? Geef hem/haar dan op! Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd mailen:  

U kunt zich hier aanmelden voor het jeugdkamp!

Overlijden Frans van der Vegt

Ons bereikte het droevige bericht van het overlijden van Frans van der Vegt. "Ome" Frans heeft zich jarenlang op bijzondere wijze ingezet voor onze vereniging. Als trainer van de pupillenpolo heeft hij diverse latere toppers de beginselen van waterpolo bijgebracht. Ook de zwemlessen van "Ome" Frans in de Escamphof waren legendarisch. Zoveel kinderen hebben daar met plezier zwemmen geleerd. We zijn verdrietig, maar denken hier met een glimlach aan terug. We wensen zijn familie sterkte bij het dragen van dit verlies.

H.Z. Zian op kamp

In mei is het zover: alweer het derde H.Z.Zian Jeugdkamp! Na het succesvolle kamp van vorig jaar, hebben we besloten het kamp dit jaar weer in het Hemelvaartsweekend plaats te laten vinden. Dat is dit jaar het weekend van 30 mei t/m 2 juni en dit jaar gaan wij naar Nootdorp! Dit is de uitgelezen kans om de kinderen een paar dagen te laten genieten van leuke activiteiten met verenigingsgenoten. Tijdens dit kamp zorgt een groep enthousiaste begeleiders dat uw kind een onvergetelijke tijd heeft!
 
Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging.  Wil uw zoon of dochter ook mee? Geef hem/haar dan op! Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd mailen:  

U kunt zich hier aanmelden voor het jeugdkamp!

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad