Afsluitende zwemles voor de zomervakantie

Omdat het bijna zomervakantie is zullen willen wij vanuit H.Z.ZIAN dit met een feestje afsluiten.
Dit gaan we doen door in de lessen van 10 juli tot 16 juli alleen maar spelletjes te organiseren waarbij ze op een geweldige manier in het water bezig zijn.
Zet voor deze week je feestmuts op en kom er een gezellige afsluitingszwemles van maken voordat iedereen op vakantie gaat.

Na afloop krijgen alle kinderen een kleinigheidje mee.

 

H.Z.ZIAN krijgt licentie

Eerste Erkende Zweminstituten Internationale Zwemdiploma’s krijgen licentie, waaronder H.Z.ZIAN.
 
Op donderdag 12 en vrijdag 13 november jl. zijn de eerste licenties uitgereikt. Uit handen van Richard en Marlies (ENVOZ), ontvingen Richard Timpen, Betty van Vossen, Ronny Cocchi, Sanne Hemelaar en Danielle Pronk een gedrukt en digitaal licentiebewijs.
 
De organisatie die een ENVOZ Licentie Erkend Zweminstituut Internationale Zwemdiploma’s heeft, staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zij biedt de nodige handvatten zodat zwemmen aan iedereen geleerd kan worden. Deze kwaliteitsstempel geeft ouders daarom zekerheid dat ze met een professioneel en erkend zweminstituut afspraken maken.

De Nieuwe Regentes

 

Spreid, sluit! Oh wat kijken we hiernaar uit! Zaterdag 25 april, 17.00 uur, de première van de documentaire die Omroep West over De (Nieuwe) Regentes maakte: Van Water naar Theater. Natuurlijk te zien bij Omroep West.

Zet 'm in je agenda want het is een prachtige document geworden met unieke beelden en bijzondere verhalen. De documentaire is na de première overigens nog 24 uur lang ieder uur te zien op Omroep West.

In de Haagse Weimarstraat vlakbij het Regentesseplein staat een prachtig art-deco gebouw. Verscholen tussen de woonhuizen en winkels vind je hier theater De Nieuwe Regentes. Een theater voor en door de buurt. In eerste instantie zou je niet denken dat achter deze smalle voorgevel een theater schuil gaat. Een gebouw met een lange en rijke historie. Nu komen hier theatergezelschappen, dansers, poëten en muzikanten. Maar wist je dat dit ooit het domein was van schoonspringers, waterpolo-ers, winnaars en verliezers? Overleven in het water, mysterieuze badhokjes en tegeltjes waar je over uit gleed als je te hard rende. In de beginjaren was dit de grootste overdekte badinrichting van Europa. Hier moest je als Haagse jongen of meisje zijn om je zwemdiploma’s te halen. Al dan niet gekleed het water in, met een strenge badmeester aan de kant. Een plek waar zwemrecords sneuvelden, waar je met je bibberbenen op de duikplank stond of met een glimlach op je gezicht na je eerste kus in het badhokje. Een gebouw waarin heel Den Haag zijn baantjes heeft getrokken of een stortbad nam.

In de documentaire 'Van Water naar Theater' halen we herinneringen op aan 100 jaar rijk verleden met de hoofdrolspelers van toen en nu. Met zwemkampioenen Ria van Velsen en Wieger Mensonides, badmeesters Ted Jorritsma en Donald Duk en sportverslaggever Jos Praat laten we oude tijden herleven. Maar ook met actrice Guusje Eijbers, die met haar vooruitziende blik wist dat dit een theater moest worden toen de deuren van het zwembad sloten in 1995.

Deze documentaire wordt uitgezonden ter ere van het 100-jarig bestaan van De Regentes in april 2020. Kijk voor meer jubileumactiviteiten op www.denieuweregentes.nl

Zie hier het Promofilmpje:
https://www.facebook.com/DeNieuweRegentes/videos/2542983016014050/

Overlijden Bep van den Berge - Klazinga

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van Bep van den Berge - Klazinga. Bep was een clubicoon in het wedstrijdzwemmen en waterpolo en later als trainer van de wedstrijdploeg. Bep heeft veel bijgedragen aan de successen van Zian, /Vitesse en later H.Z.ZIAN. We zullen haar missen en herinneren als een geweldige vrouw. We wensen haar familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Nieuwe penningmeester

H.Z.ZIAN is een grote zwemvereniging in de Haagse regio met een rijke historie. Zwemlessen en waterpolo zijn onze belangrijkste activiteiten. Als opvolger van de huidige functionaris Heeft H.Z.ZIAN een penningmeester ingaande het boekjaar 2019. De penningmeester maakt deel uit van het bestuur en bepaalt mede het (financiële) beleid van de vereniging.
 
Op de buitengewone algemene ledenvergadering van 25 september 2019 is Mw Annemieke Stap-Vergeer benoemd als penningmeester. Ingaande 1 oktober volgt zij Caroline Boonstra op.
 
Wij willen Caroline onwijs bedanken voor haar werkzaamheden afgelopen periode, wij als club zijn dankbaar voor haar inzet.
En verwelkomen Annemieke van harte als penningmeester.
 

H.Z. Zian op kamp 2020

In mei is het zover: alweer het vierde H.Z.Zian Jeugdkamp! Na het succesvolle kamp van vorig jaar, hebben we besloten het kamp dit jaar weer in het Hemelvaartsweekend plaats te laten vinden. Dat is dit jaar het weekend van 21 t/m 24 mei en dit jaar gaan wij naar Voorschoten! Dit is de uitgelezen kans om de kinderen een paar dagen te laten genieten van leuke activiteiten met verenigingsgenoten. Tijdens dit kamp zorgt een groep enthousiaste begeleiders dat uw kind een onvergetelijke tijd heeft!
 
Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging. Wil uw zoon of dochter ook mee? Geef hem/haar dan op! Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd mailen:  

U kunt zich hier aanmelden voor het jeugdkamp!

Overlijden Frans van der Vegt

Ons bereikte het droevige bericht van het overlijden van Frans van der Vegt. "Ome" Frans heeft zich jarenlang op bijzondere wijze ingezet voor onze vereniging. Als trainer van de pupillenpolo heeft hij diverse latere toppers de beginselen van waterpolo bijgebracht. Ook de zwemlessen van "Ome" Frans in de Escamphof waren legendarisch. Zoveel kinderen hebben daar met plezier zwemmen geleerd. We zijn verdrietig, maar denken hier met een glimlach aan terug. We wensen zijn familie sterkte bij het dragen van dit verlies.

H.Z. Zian op kamp

In mei is het zover: alweer het derde H.Z.Zian Jeugdkamp! Na het succesvolle kamp van vorig jaar, hebben we besloten het kamp dit jaar weer in het Hemelvaartsweekend plaats te laten vinden. Dat is dit jaar het weekend van 30 mei t/m 2 juni en dit jaar gaan wij naar Nootdorp! Dit is de uitgelezen kans om de kinderen een paar dagen te laten genieten van leuke activiteiten met verenigingsgenoten. Tijdens dit kamp zorgt een groep enthousiaste begeleiders dat uw kind een onvergetelijke tijd heeft!
 
Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging.  Wil uw zoon of dochter ook mee? Geef hem/haar dan op! Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd mailen:  

U kunt zich hier aanmelden voor het jeugdkamp!

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad