Over H.Z.ZIAN

In 2011 werd aan H.Z.ZIAN de Koninklijke erepenning toegekend wegens het 100 jarig bestaan van de vereniging. De oudste partner (HZ&PC) werd namelijk in 1911 opgericht. De rijke historie van H.Z.ZIAN gaat dus ver terug.

Vooral in de jaren 60 en 70 zijn veel (inter)nationale successen geboekt door de afzonderlijke fusieverenigingen HZ&PC, ZIAN en Vitesse tot het huidige H.Z.ZIAN, variërend van het voortbrengen van Olympische topzwemmers als Erica Terpstra, Ria van Velsen, Dick Langerhorst en Wieger Mensonides en de schoonspringlegende Joop Stotijn tot vele (inter)nationale waterpolo kampioenschappen met spelers als Cor Braasem, Frits Smol, Harro Ran, Jan Evert Veer en Nico van der Voet. Tegenwoordig wordt alleen nog het waterpolo beoefend in een samenwerking met andere Haagse verenigingen onder de naam Waterpolo Den Haag. Door de krachten regionaal te bundelen willen we weer terugkomen op topniveau.

H.Z.ZIAN heeft ook een grote afdeling voor de zwemlessen, variërend van baby's tot senioren. Veel Hagenezen en Hagenaars zullen bij H.Z.ZIAN hebben leren zwemmen. We zien vaak de (klein)kinderen weer terugkeren. De zwemlessen zijn gericht op het behalen van de survival zwemdiploma's A, B en C van ENVOZ. Daarnaast worden in nauwe samenwerking met de KNZB technische borstcrawlcursussen verzorgd alsmede het Superspetters lesprogramma.

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad