JeugdKamp

Sinds 2017 is er een frisse start gemaakt aan het kamp van H.Z.ZIAN. In de loop der jaren zijn er verschillende leden geweest met hart voor de club.

Wilt u kind(eren) mee op kamp geef het dan op via  

Jeugdkamp 2022

Afgelopen Hemelvaartweekend was het weer tijd voor het jaarlijkse H.Z. Zian Jeugdkamp. Dit jaar waren we, net als vorig jaar, op bezoek bij De Madelief. De fijne locatie, het goede weer, de vrolijke kinderen en enthousiaste leiding zorgden voor wederom een geslaagd kamp. Door het grote aantal kinderen wat mee wilde dit jaar, was het kamphuis te klein voor een slaapplekje voor iedereen. Daarom is er ook een legertent opgezet. De oudste 13 kinderen en 2 mensen van de leiding hebben 3 nachten in de tent geslapen.

Het thema van dit jaar was: “Feestdagen”, want we maken ze tenslotte elk jaar mee. Gedurende het kamp zijn feestdagen als valentijnsdag, pasen, koningsdag, kerst en oud & nieuw langsgekomen. Al het eten en de spellen waren aangepast aan het thema.

 

De eerste dag kwamen de kinderen rond de middag aan bij het kamphuis. Nadat de ouders nog even hebben geholpen met de bedden opmaken, werden ze uitgezwaaid en kon het kamp beginnen. Eerst lekker een broodje knakworst eten en kort alle huisregels doornemen. Het thema van de eerste dag was: “Valentijnsdag”. Het zonnetje scheen lekker dus we hebben op het gras in de zon kennis met elkaar gemaakt door kennismakingsspelen te spelen, later kon er ook super lekker buiten worden gespeeld. ‘s Avonds stond er pasta op het menu, waarna er bij het kampvuur een potje valentijnsweerwolven werd gespeeld. Voor de oudste kinderen was de avond nog niet over, in 2 groepen werden zij weggehaald bij het kampvuur en met een blinddoek om naar een onbekende locatie gebracht. Telefoons lagen bij de leiding in het kamphuis en beide groepen hadden iemand van de leiding bij zich om hen te begeleiden, maar de weg terug vinden, dat was toch echt aan de groep zelf. ondertussen in het kampgebouw, gingen alle andere kinderen naar bed toe.

 

De tweede dag begon vroeg, want de meesters en juffen hadden een aantal fanatieke oefeningen op de planning om iedereen warm te maken voor een nieuwe dag, het thema van vandaag, was tenslotte “Pasen”. Tijdens de ochtendgymnastiek kwamen er liedjes voorbij als: het vliegerlied, en oeh-ah ochtendgymastiek. Na het paasontbijt bleek, dat de paashaas allerlei paaseitjes had verstopt, die moesten natúúrlijk gevonden worden door de kinderen. Waarnaast er lekker werd gespeeld en er eieren werden beschilderd. Ineens kwamen er 2 meesters met waterpistolen naar buiten gerend. Het werd al snel een groot watergevecht waar iedereen aan meedeed. Na de lunch stonden de eiergames op het programma, want ja, die eieren waren niet voor niets beschilderd. ‘s middags is er nog ruimte gemaakt door de leiding voor een potje “Hollandse Paashazen”, waarin iedereen lekker heen en weer rende en fanatiek meedeed. Toen de leiding ‘s avonds besloot om aluminiumfolie om te tafels te doen, wisten de kinderen die al langer meegaan genoeg… Het was vanavond tijd voor Tafelpatat!! ‘s Avonds hebben de jongste kinderen een leuke paasfilm gekeken met een zakje popcorn erbij, met de oudste kinderen is er een avondwandeling gemaakt.Zaterdagochtend was het weer vroeg dag, het was immers “Koningsdag” en je wilt toch niet te laat zijn op de verjaardag van de koning. De leiding verzorgde een ontbijt, waar de hagelslag ineens oranje was en ook de jam een oranje kleur had gekregen. Na het ontbijt werden de lange haren in een staart gedaan, de dichte schoenen aangetrokken en de krat met tussendoortjes ingepakt. Er stond levend stratego op de planning. Lekker rennen door het bos en proberen het andere team te slim af te zijn. Toen de kinderen terugkwamen in het kampgebouw, rook het al heerlijk naar pannenkoeken, de juffen hadden allemaal gekleurde pannenkoeken gemaakt en iedereen mocht er zo veel als ze op konden eten. ‘s Middags konden de kinderen een stuk kanoën en lekker spelen, het volleybalveld, de voetbaldoeltjes en de geïmproviseerde tafeltennistafel werden veel gebruikt. ‘s Avonds was het tijd voor het “Kerstdiner”, het 3-gangendiner met als voorgerecht een lekker tomatensoepjes, als hoofdgerecht broodjes hamburger en als toetje een ijstaart, was een heerlijk succes. Voor de jaarlijkse bonte avond waren er een aantal acts voorbereid door de kinderen en ook de leiding heeft wat spelletjes voorbereid.

 

De leiding heeft onwijs genoten van de gezelligheid van alle kinderen en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien!
Jeugdkamp 2021

Afgelopen Hemelvaartsweekend vond het H.Z. ZIAN Jeugdkamp 2021 plaats! Na de gemiste editie van vorig jaar, was het dit jaar wel weer mogelijk om met een groep van 30 kinderen een weekend vol leuke activiteiten te ondernemen in Madestein, Den Haag! Het thema was dit jaar Olympische Spelen en daarom waren de kinderen in 5 groepen, met elk een eigen naam en kleur, waarin ze het hele weekend punten konden verdienen!

Op donderdagmiddag kwamen de kinderen aan, in met stoepkrijt aangegeven parkeervakken. Dit jaar was het niet toegestaan voor de ouders om met de kinderen mee naar binnen te gaan en dus moesten de tassen bij de voordeur afgegeven worden. Nadat alle kinderen hun bedden hadden opgemaakt (we hadden dit jaar stapelbedden, cool!!), zijn we begonnen met wat gezellige kennismakingsspelletjes. Helaas was het ’s avonds niet zo’n lekker weer en dus werden de broodjes hamburger en de rest van de spelletjes naar binnen verplaatst.

Vrijdag was het weer gelukkig een stuk beter en dus konden we ’s ochtends lekker het bos in om spelletjes te spelen. ’s Middags zijn we in 2 groepen gaan kanoën, de ene groep is een hele tocht rond Madestein gaan maken en de jongere kids zijn lekker op het meer geweest. Daarna was het tijd voor een lekker ijsje! ’s Avonds was het filmavond en hebben we vanuit bed een leuke film gekeken, inclusief popcorn. Voor de oudere kinderen was er daarna tijd om nog even buiten bij het kampvuur het weerwolf spel te spelen.

Zaterdag moesten we vroeg van het terrein af zijn, om levend Stratego te spelen in het bos. Bij terugkomst stond ons een grote verrassing te wachten: een enorme stormbaan van maar liefst 23 meter! De hele middag hebben de kinderen kunnen klimmen en klauteren en ze waren niet moe te krijgen. Nadat iedereen weer lekker warme en droge kleren had aangetrokken, was het tijd voor patatavond: altijd een groot succes! Alle kinderen hadden in de vrije tijd geoefend op hun acts en dus was het tijd voor de bonte avond. Verschillende acts passeerden de revue: van jongleren, tot dansacts, tot moppen tappen en als mystery act heeft de leiding het moordspel van de Lama’s nagedaan.

Zondag was het alweer tijd om alle spullen in te pakken en hadden we nog wat vrije tijd om samen buiten te spelen en lekker te knutselen. Dat eindigde in een groot watergevecht en dus moesten een aantal kinderen nat overgeleverd worden aan hun ouders, sorry papa en mama!!

Al met al hebben we weer een fantastisch kamp gehad en was het, ondanks de extra regels, een heerlijk weekend! Bedankt en op naar volgend jaar!

Jeugdkamp 2019

H.Z. Zian organiseert al sinds vereniging jongs af aan een geweldig jeugdkamp. Elk jaar organiseert de jeugdcommissie een jeugdkamp rond het hemelvaartsweekend. Na het succesvolle kamp van vorig jaar, hebben we besloten het kamp dit jaar weer in het hemelvaartsweekend plaats te laten vinden. Dit jaar vind het jeugdkamp plaats van 30 mei t/m 2 juni 2019. Dit is de uitgelezen kans om de kinderen een paar dagen te laten genieten van leuke activiteiten met verenigingsgenoten. Tijdens dit kamp zorgt een groep enthousiaste begeleiders dat uw kind een onvergetelijke tijd heeft!

Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging. Dit jaar gaan we naar Scouting Nootdorp te Nootdorp. Mocht u vragen hebben, stuur dan even een mail aan

U kunt zich hier aanmelden voor het jeugdkamp!

Wij zien uw kinderen graag op kamp. Tot dan!

 

Jeugdkamp 2018

H.Z. Zian organiseert al sinds de start van de vereniging een fantastisch jeugdkamp en ook dit jaar stond dit weer op het programma in het Hemelvaartweekend. Het is een uitgelezen kans om de kinderen te laten genieten van leuke activiteiten en tegelijkertijd hun verenigingsgenoten beter te leren kennen. Het kamp werd dit weer verzorgd door een groep enthousiaste begeleiders, waardoor het een onvergetelijk kamp was voor alle kids!

Het kamphuis bevond zich in het mooie Delftse Hout te Delft van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei. Mede door het mooie weer, de leuke activiteiten, gezellige kinderen en enthousiaste leiding waren het 4 geweldige dagen en kunnen we zeker zeggen dat het kamp weer geslaagd was.

Dag 1 was gelijk een groot succes! Nadat alle kinderen het kamphuis hadden gevonden en we alle papa’s en mama’s hadden uitgezwaaid hebben we lekker knakworstjes gegeten en kennismakingsspelletjes gespeeld. ‘s Middags hebben we buiten gespeeld, gevoetbald en ook nog levend bingo gedaan, waarbij de kinderen allerlei voorwerpen in en rond het huis moesten verzamelen.

Op de tweede dag begonnen we goed met een potje ochtendgymnastiek onder leiding van alle begeleiders in hun gekste pyjama’s. Daarna hebben we teamvlaggen gemaakt voor levend Stratego in het bos. Terug op het terrein hebben we het lekkere 'Mac Donalds' spel gedaan, waarbij de kinderen moesten stapelen om hamburgers te maken of groepjes moesten vormen om milkshakes, frietjes of kipnuggets uit te beelden. 's Avonds begonnen we met een kampvuurtje en een overheerlijke BBQ en werd het naarmate het later werd allemaal wat spannender: een waargebeurd griezelverhaal, gevolgd door een enge spooktocht door het bos.

Dag 3 waren het zonnetje en de temperatuur overheerlijk en zijn we een middag in de waterspeeltuin geweest, waarbij alle kids zich prima wisten te vermaken en de leiding nat gegooid moest worden! Terug op het kamp vonden de Olympische Spelen met Oudhollandse spelletjes plaats, waarbij de kinderen hun koekhap en spijkerpoep skills konden laten zien! Rond etenstijd gooiden de begeleiders de frietjes op tafel en mochten alle kinderen hun sauzen ook gewoon op tafel uitsmeren: een heerlijke kliederboel! Daarna was het tijd voor de bonte avond, waarbij veel kinderen leuke acts hadden voorbereid: van zelf bedachte dansjes tot moppen, niks was te gek! Speciaal voor de kinderen was er ook nog een professionele diabolo act, wat echt supercool was! Na een lekkere warme chocolademelk met slagroom werd er nog lang gedanst, voordat het echt weer tijd was om te gaan slapen.

De 4e dag begon met een speurtocht waarbij de oudste kinderen als groepshoofd de andere mochten meenemen het bos in. Nadat alle groepjes het raadsel hadden opgelost was het tijd voor pannenkoeken met een hoop stroop en suiker! Hierna werden nog wat leuke spellen uit de kast gehaald, er werd fanatiek gegild bij het blindemannetje, verwoed gespeeld bij trefbal en heerlijk 'geslapen' en zeker ook tactisch gespeeld bij het Weerwolven spel. Aan het eind van de middag werden alle kinderen al weer opgehaald en was het weekend omgevlogen.

De leiding heeft onwijs genoten van de gezelligheid van alle kinderen en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien!

Het kamp is voor alle kinderen vanaf 6 jaar oud. Zij mogen hun vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen, zelfs als deze (nog) geen lid is van de vereniging. Mocht u vragen hebben, stuur dan even een mail aan

Wij zien uw kinderen graag op het kamp in 2019. Tot dan!

Kamp 2018 Foto's

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad