160 zwemdiploma’s

Ze hadden er allemaal zó intensief voor geoefend en eindelijk was het zo ver: er kon worden afgezwommen. Op zondag 3 juli kwamen de kinderen en enkele al wat oudere kandidaten enigszins gespannen naar zwembad Form2 in Voorburg om ‘op’ te gaan voor een zwemdiploma. Op zo’n dag wordt weer eens duidelijk wat een immense organisatie er schuilt achter een middag diplomazwemmen. Tientallen instructeurs verzamelden zich ruim van tevoren om alles in gereedheid te brengen voor een stevige middag opletten, instrueren, geruststellen en beoordelen. De kinderen werden in groepen ingedeeld om vervolgens met pittig een programma via diverse ‘stations’ hun kunnen aan de beoordelaars te tonen. Hun even zenuwachtige ouders, broertjes en zusjes keken vanaf de zijkant toe hoe de kinders hun uiterste best deden om alle opdrachten en oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Volgens opgaaf van Wilma Marcé werden er deze middag maar liefst 39 A’s, 47 B’s en 16 C’s uitgereikt aan de dolgelukkige en trotse zwemmertjes.

Op zondag 16 oktober werd een soortgelijk draaiboek gevolgd. Op deze middag werden er eerst dertig A-diploma’s uitgereikt. Vervolgens meldden een dertigtal licht-nerveuze afzwemmertjes voor het B-diploma. Er waren veel gezichten bij van kinderen die in juli hun eerste certificaat op mochten halen. In vier maanden waren ze zo ver dat ze voor het volgende programma op konden gaan! Deze kleine en heldinnen en helden werden aan een bijzonder pittig traject blootgesteld. Inclusief borst- en rugcrawl, reddend zwemmen, vanaf de kant onder een omgekeerd bootje duiken en vervolgens een pilon die op de bodem van het bad stond aantikken. En nog veel meer. Alle kandidaten slaagden met glans en haalden na afloop trots hun diploma met medaille op.

Beide evenementen waren ook geweldige prestaties van de totale instructiestaf van HZZIAN, die alles in goede banen wist te leiden.

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad