Zwitserse international gedijt bij Waterpolo Den Haag

Gefascineerd volgden de bewoners van Ipse in Nootdorp via een lifestream een wedstrijd van de Zwitserse nationale poloselectie. Deze kennismaking met waterpolo dankten de cliënten van het zorgcentrum aan activiteitenbegeleidster en polotalent Lotti Verhagen.  

„De bewoners kenden het waterpolo niet en vonden het geweldig” merkte de Zwitserse. Lotti keerde onlangs tijdens een tussenjaar terug bij Waterpolo Den Haag en werkt sindsdien tijdelijk in de gehandicaptenzorg. Maar het polocollectief en de bewoners bij Ipse moeten het nu even zonder de international doen. Vandaag vertrekt Lotti namelijk met het Zwitserse nationale team voor een trainingsweek naar het Kroatische Split. „Daarna trainen we nog een week in Zwitserland. Want in februari wacht ons het EK-kwalificatietoernooi in Beograd.” In de Servische hoofdstad spelen de Zwitsers onder leiding van coaches Sablic en Bajkovic met vijf naties een competitie om een plek bij de Europese finalestrijd. „Tegen de Belgen speelden we eerder, die moeten we kunnen hebben. Turkije is een vraagteken maar de Serven en de Grieken, die kennen we. Vooral de wedstrijd met de oppermachtige Grieken gaat pijn doen” weet ze. Toch acht de in Basel geboren speelster de Zwitsers niet kansloos tot het bereiken van het Europees titeltoernooi. „Zowel de vrouwen als de mannen maakten veel progressie, dus ik ben vol goede hoop” aldus de dochter van Nederlandse ouders. 

Met haar knalrode Zwitserse outfit en lichte accent is Lotti een opvallende verschijning bij de Haagse ‘Ooievaars’. Ze voelt zich volledig geaccepteerd bij de goed presterende eersteklassers, voor wie ze regelmatig scoort. „Drie jaar geleden speelde ik ook een tijd in Den Haag en dat ik daardoor de meeste meiden al kende is prettig.” In de tussentijd werd het blonde talent met de vrouwen van Schwimmclub Horgen uit Zürich Zwitsers kampioen. „Zürich ligt een uurtje rijden van Basel. Een kippeneindje vergeleken met de ritten die we drie jaar geleden maakten. Toen reed mijn vader mij wekelijks op en neer van Basel naar Den Haag.” Haar Haagse coach beaamt dat zijn alom gewaardeerde aanwinst een opvallende sportieve ontwikkeling doormaakte. „Dat Lotti in haar thuisland samen met de mannen trainde is te merken, want ze heeft grote stappen gemaakt. Ze is snel, aanspeelbaar en beschikt over een snoeihard schot. Ze kan zeker tot een waardevolle eredivisionist doorgroeien” weet Anton Heiden. Lotti: „Ik hoop lekker veel wedstrijden voor Den Haag te spelen. Daarna volgt thuis een opleiding in de gehandicaptenzorg, want daar ligt mijn hart.” 

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad