Waterpolo Den Haag pakt 3 punten

Eindelijk konden ze lachen, de mannen van Waterpolo Den Haag. Na verloren duels behaalde de ploeg met 12-10 op PSV zijn eerste zege in de eredivisie.

De Haagse doelman Joris Geurts deelde in het Zuiderparkbad volop in de feestvreugde maar was niet helemaal tevreden over zijn optreden. Ik miste een paar schoten die ik anders zou hebben. De druk was hoog, want je moet alle eerste ballen pakken. Kom je met 4-0 achter, dan is het klaar” wist het 19-jarige talent. Het was een lastige wedstrijd voor beide keepers. Dit is een klein bad, waarbij iedereen op een kluitje ligt en je dus alles super geconcentreerd moet volgen.Zo legde bijvoorbeeld de  door vier man gedekte Koen Heiden de PSV-doelman volledig in de luren (9-7).

We wonnen deze pot door met ons koppie te blijven spelen, anders dan in de eindfase van de bijna remise met Polar Bears vorige week” concludeerde Mark van Engelen zaterdagavond. Het Haags collectief zette het overwicht om in een constante voorsprong, die in de tweede periode tot 5-2 opliep. We gaan toch niet weer de bietenbrug op he? vroeg de Haagse coach zich echter halverwege het vierde kwart bij een 10-9 marge van de Eindhovenaren af. Maar dankzij de derde treffers van Fabian van Niekerk en Bart Turk heroverden de ‘Ooievaars’ het voordeel. Veertig seconden voor tijd deelde Jorick Amesz met een ziedend schot de genadeklap uit.  

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad