Overzicht Fred Bakkenes

Historisch overzicht Fred Bakkenes.

Fred werd in oorlogstijd (het was 1943 WO II) lid van Vitesse, hij was toen 7 jaar. Hij heeft niet zo lang kunnen zwemmen omdat door gebrek aan kolen de zwembaden Mauritskade (waar Vitesse zwom) en Regentes moesten sluiten.  Hij is daarna schoolslag wedstrijdzwemmer geweest en polo’de in Vitesse 2 en 4. Van 1961 t/m 1965 zat hij in de kascommissie.

Op 1 april 1972 fuseren Zian en Vitesse tot Zian/Vitesse. De KNZB bekrachtigt dit per 1 augustus 1972. Hier is hij doorgegaan  met waterpolo in het vierde en tevens werd hij ook opgenomen in het veteranen 7-tal (vanaf 35 jaar en ouder).

In 1982 wordt hij als financieel deskundige aangezocht door het bestuur om samen met Aad Oudt een financieel beheer op te zetten. Het idee ontwikkelde zich om een sponsorloop te houden met de titel “Maak het rond met je ronden “, waarbij ca ƒ12000,- door de vereniging bij elkaar werd gelopen op het terrein van ons voormalige clubhuis aan de Genemuidenstraat. Fred zorgde voor de vergunningen en voor de financiële begeleiding. Hij neemt in 1984 van Paul Westra het penningmeesterschap over tot 1988 en gaat daarna door als algemeen bestuurslid tot 1993, met als afsluiting het vice-voorzitterschap tot 1994. Voor zijn bewezen diensten is hij per 2 maart 1996 ERELID.

In de veteranen competitie en Heren 4 polo ‘d hij door tot 1992.

Bij het afscheid van de Regentes georganiseerd door H.Z.ZIAN in maart 1995, wist hij ook bij de Gemeente voor elkaar te krijgen dat het badwater verwarmd bleef en iedereen een traantje kon laten bij deze definitieve sluiting.

Fred bedankt wat je allemaal voor HZ&PC/ZIAN/Vitesse gedaan hebt. Wij vergeten je niet! Fred is op 27 oktober overleden.
Veel sterkte voor je achter gebleven familieleden.

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad