Dames Waterpolo Den Haag kunnen weer los.

Ze moesten anderhalf jaar wachten maar dit seizoen kunnen de Haagse polovrouwen ouderwets los gaan. Ook de teruggekeerde doelvrouw Larissa Kuijpers popelde om in de competitiewedstrijden weer in serieuze actie te komen.

„De coronaonderbreking vorig jaar was voor ons allemaal een flinke klap. Natuurlijk snapten we dat de competitie onder die omstandigheden niet verder kon maar we hadden zo’n zin om weer met elkaar te kunnen spelen. En dan zoiets”, blikt ‘Lars’ terug. De 30-jarige keepster moest na haar terugkeer naar Den Haag onevenredig lang wachten om weer met haar Haagse vriendinnen samen te kunnen spelen. De docent aan het MBO Rijnland maakte na haar carrière bij HZZIAN namelijk uitstapjes naar ZPBBarendrecht, het Barcelonese Mediterrani en Donk. Maar nu ligt ze weer bij het Haagse collectief onder de lat.

„De jaren bij die topclubs had ik niet willen missen. Maar alles is relatief. Doordat Mediterrani de kwalificatie Europacup niet haalde werd m’n contract niet verlengd en kwam ik naar Nederland terug. Plaatsen ze zich in de herkansing alsnog en of ik terug wilde komen. Maar toen had ik hier alweer een baan, dus jammer. Ik ben achteraf blij dat ik weer bij m’n oude vriendinnen terug ben. Den Haag is een onwijs gave club waar, als het moeilijk wordt, altijd weer mensen opstaan om de boel overeind te houden. Zo verzorgde Emilie van Zeggelaar tijdens de Lock down onlinetrainingen, zodat we in conditie bleven en nog onderling contact hadden.” De gewilde sluitpost is optimistisch over de Haagse kansen in de eerste klasse. Ze verwacht dat het team van coach Anton Heiden hoog in het linker rijtje zal eindigen. „De meeste tegenstanders ken ik overigens niet want er zijn inmiddels veel nieuwe speelsters actief. Overigens goed voor het Nederlandse polo” vindt ze.

„Ons team is een mix van zeer ervaren meiden en enkele nieuwkomers. Zo stroomde Sarah van der Lem door uit het tweede en IS Sytske van der Laan over van D’Elft. Zij brengt wat extra's voor het team, dus daar heb je wat aan.” Ook ziet ‘Lars’ de terugkomst van Lottie Verhagen verwachtingsvol tegemoet. „Ze komt uit Zwitserland en woont nu in een kamer in Den Haag. Met haar erbij hebben we een heel leuk team met mogelijkheden. We zullen zien of het allemaal werkt zoals bedoeld.”

 

Ga terug

  1. De Houtzagerij
  2. De Waterthor
  3. Escamphof
  4. Forum Kwadraat
  5. Zuiderpark
  6. Overbosch
  7. Hofbad