Superspetters

 

Superspetters bij H.Z.ZIAN 

Vanaf begin september 2014 zijn we gestart met een nieuwe zwemlesmethode bij H.Z. ZIAN. Dit heet SuperSpetters en is de zwemlesmethode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers welke in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wij hanteren een testperiode van een maand om zo te kijken of uw kind geschikt is voor dit specifieke traject of dat het kind beter af zou zijn bij ons reguliere traject. (het zwem-ABC van de NRZ)

Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. 

 Ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het al in 12 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zwemvaardig zijn. U betaalt een totaalbedrag van 650 euro voor de superspetters. Er zijn geen bijkomende kosten (tenzij er spullen kapot gaan of kwijtraken en die opnieuw aangeschaft moeten worden) Dit geld ook als het traject langer zou worden. 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik materiaal

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.

De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij onderwater orientatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen maar wel met hulpmiddelen.

Communicatie

Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters is de communicatie met ouders en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject en ouders kunnen de scores in zwemscore zien om zo te bekijken hoe de zwemontwikkeling ervoor staat.

Tijdens kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen.


Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Voor meer informatie:

 logo superspetters

Of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan via onze site. Keuze wachtlijst superspetters. We zwemmen momenteel met de superspetters op de zondag in de Escamphof  van 12.30-13.15 uur en op de donderdag in het  Zuiderpark van 18.45-19.30 uur.

Kom gerust een keertje langs om te kijken.

De foto's zijn ter beschikking gesteld door Monique Hassink van: www.fotograafonderwater.nl