Zwemlessen

Algemeen

De zwemlessen (ook wel aangeduid als elementair zwemmen) vormen de basis van zwemvereniging H.Z.ZIAN. Menig waterpoloër heeft bij H.Z.ZIAN leren zwemmen. Het elementair zwemmen vormt daarmee de financiele basis van de vereniging maar levert ook pupillen aan voor de sporttakken van de vereniging.

Wij vinden het als zwemvereniging belangrijk dat de kinderen de zwemslag goed beheersen, maar het plezier in het zwemmen mag zeker niet uit het oog verloren worden.

Zwemmen is één van de basisvaardigheden die elk kind op jonge leeftijd moet leren. Enerzijds is dit van belang uit het oogpunt van veiligheid en zelfredzaamheid, anderzijds opent het de mogelijkheid tot deelname aan tal van recreatieve en sportieve activiteiten binnen of buiten onze vereniging.  Als kinderen leren zwemmen hebben ze hier levenslang plezier van.

Zwemopleiding

De Haagse zwem- en poloclub H.Z.ZIAN heeft al jarenlang ervaring met de zwemopleiding van jonge kinderen. Daarbij verliezen we ook  wij de kwaliteit van het lesgeven niet uit het oog. Vanaf 2018 zullen we starten met de diplomasurvivallijn vanuit de ENVOZ. De ENVOZ geeft internationaal erkende zwemdiploma’s uit.Unknown.png

Hun belangrijkste missie is de veiligheid in het water te bevorderen.

 Dit zal men terug zien in de verschillende diplomaonderdelen zoals:

  • De zelfredzaamheid bij het survival A-diploma,
  • het uitbreiden van de zelfredzaamheid en drijven met hulpmiddelen bij het survival B-diploma,
  • het vergroten van het uithoudingsvermogen en het redden van een vriendje/vriendinnetje bij het C-diploma

Naast het traject van de Envoz draaien we ook op kleine schaal het superspetter traject van de KNZB. Hierbij staat plezier,  een kleine lesgroep en persoonlijk contact voorop. Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het al in 12 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zwemvaardig zijn. U betaalt een totaalbedrag voor de superspetters. Er zijn geen bijkomende kosten.

logo superspettersLid worden? Klik op de link

Leerlingvolgsysteem

Ook vinden we het als vereniging belangrijk dat we de vorderingen van het zwemmen van de kinderen via een leerlingvolgsysteem bijhouden. Om de vorderingen van het kind online te kunnen volgen maken wij gebruik van zwemscore. Met een gebruikersnaam en wachtwoord heeft de ouder  toegang tot de persoonlijke pagina van het  kind. De gebruikersnaam en het wachtwoord ontvangt de ouder van ons per mail op het moment dat het kind wordt geplaatst voor de zwemles.
Om zwemscore te openen kunt u klikken op de volgende link: zwemscore

In Zwemscore worden de vorderingen van de leerlingen maandelijks bijgewerkt en de presentie wekelijks (behalve in de zomervakantie). Heeft u nog geen code ontvangen of wilt u vragen stellen stuur dan een mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Zwembaden

De zwemlessen worden gegeven in de zwembaden Escamphof, Forum Kwadraat, de Houtzagerij,  Overbosch, de Waterthor en het Zuiderpark. De zwemopleiding volgens het Zwem-ABC bieden wij aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Zie kopje zwembaden voor meer informatie over tijden en dagen.

Commissie elementair zwemmen

Om in de kwaliteit van het lesgeven in de gaten te houden hebben we bij H.Z.ZIAN een commissie elementair zwemmen, de Crez. Deze commissie wordt gevormd door uurleiders van de verschillende baden. De uurleiders zijn in het bad het aanspreekpunt voor de leden, ouders en de andere instructeurs. De uurleider geeft zelf bij voorkeur geen zwemles.

De voorzitter van de Commissie Elementair Zwemmen heeft ook een plaats binnen het bestuur zodat er gedegen communicatie is met de andere bestuurleden en kan zo een draagvlak voor het elementair zwemmen vormen. De commissie ziet toe op de kwaliteit van de zwemlessen en verzorgt (bijscholings)-cursussen voor het kader. Zo blijft de kennis en de vaardigheden van instructeurs up-to-date. 

De Haagsche zwem- en poloclub H.Z.ZIAN heeft een van de beste zwemopleidingen van Den Haag. Van baby's, peuters en kleuters tot volwassenen. Iedereen kan leren zwemmen bij H.Z.ZIAN.