Baby & Peuterzwemmen

Algemeen:

Watergewenning kan al beginnen op heel jonge leeftijd (vanaf 2 maanden). Na de eerste inentingen bent u al welkom met uw zoon en dochter. Wat is er leuker dan samen van het warme water (31°C) te genieten. Bewegen in water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind, zoals bevordering van de motoriek, de coördinatie en oefening van de ademhaling. Op speelse wijze leert uw kind de basistechnieken van het zwemmen en leert het zichzelf te redden in het water. Het voorkomt op een latere leeftijd angst voor het water. Een veilig gevoel in ons waterrijke land! Daarnaast onstaat er een nog hechtere band tussen u en uw kind. Er mag tijdens de les 1 ouder of een opa of oma meezwemmen.

Zwembad

We geven les in de EscamphofDit ‘therapeutische’ zwembad heeft extra verwarmd water. Daardoor is het bij uitstek geschikt voor de jonge kinderen die het in de andere zwembaden al gauw te koud krijgen. Verder is het zwembad door de beperkte omvang overzichtelijk en daardoor snel een vertrouwde omgeving voor de jonge kinderen. De lessen zijn op zondag van 9.00 uur tot 11.00 uur. Er wordt dan 4 keer een half uur lesgegeven. 

Teddybeer diplomazwemmen

Een keer in het jaar wordt er rond februari  'diploma' gezwommen. Doel van de Teddybeer is om de allerkleinste bezoekertjes van het zwembad stap voor stap vertrouwd maken met het zwembad, het water. 
Bij de Teddybeer-serie wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen. Wanneer het kind in staat is aan de bepaalde eisen van de diverse diploma's te voldoen kan de Teddybeer Brons, Zilver of Goud worden uitgereikt. http://www.envoz.nl/teddybeer-serie.html voor meer info:

Onderwaterfoto's

Wat is er nou leuker om dit bijzondere moment vast te leggen op camera. Er worden 1 keer per jaar rond november foto's gemaakt. Zie hieronder het leuke resultaat.

 

 

www.fotograafonderwater.nl 

 

U bent altijd welkom om een proeflesje mee te doen om te kijken of baby-zwemmen wat voor u en uw kind is.

Voor extra informatie kunt u de Informatiefolder baby- en peuterzwemmen downloaden.